Nieuws_nov_2011
BLP is begonnen | 16-11-2011

Sanne Gommers
Voor de mensen die het niet kennen: dit is het Brussel-Leiden Project, een uitwisseling voor Frans. Vorige week zijn de leerlingen uit Brussel in Leiden geweest, misschien hebben jullie ze wel 'in het wild' gezien. Na de ontvangst en kennismaking moesten we meteen aan de slag met het voorbereiden van presentaties. Daarna gingen we naar het centrum van Leiden,  maar dan wel op z’n Hollands natuurlijk: met de fiets! Samen hebben we een hele gezellige rondvaart door Leiden gedaan. Na afloop gingen we naar huis, tijd voor de Belgen om kennis te maken met de families! Bij mij thuis was dat in ieder geval een groot succes, de hutspot viel zeer in de smaak en ook pictionary met de hele familie vond 'mijn' Belg erg leuk!

Dinsdag gingen we samen naar school, die enorm bleek te verschillen van de school in Brussel. ’s Middags was het tijd voor sport: een basketbaltoernooi! En daar bleef het niet bij, ’s avonds ging een groot deel van de mensen ook nog bowlen. Alles was natuurlijk heel gezellig! Woensdag bestond uit ’s ochtends naar school gaan en ’s middags oefenen voor de presentaties. De Belgische leerlingen moesten in het Nederlands presenteren, de Nederlanders in het Frans. ’s Avonds waren de presentaties en daarna hebben we met alle BLP’ers, hun ouders en de leraren gegeten, iedereen had iets meegenomen en samen werd dit een heerlijk buffet. Donderdag was helaas al weer de laatste dag van BLP in Leiden. Maar wel een zeer geslaagde afsluiting: met de bus gingen we naar Amsterdam, waar we het Anne Frank huis bezocht hebben. We konden Amsterdam nog een beetje verkennen tijdens de vrije tijd, maar daarna was het al weer tijd om afscheid te nemen. Geen echt afscheid, want in februari gaan we naar Brussel!

Ik vond deze BLP-week echt heel erg leuk, dus ik verheug me ontzettend op Brussel.

Klik op de afbeelding voor de gehele foto