Nieuws_nov_2009
BLP III afgelopen: we zijn Belgloos.... | 10-02-2010

M. L. Greve
Op zondag 25 oktober arriveerden 25 leerlingen van het Brusselse Institut Saint André in Leiden. 25 Nederlandse leerlingen met Frans in hun profiel verleenden hen de afgelopen week gastvrijheid. Opzet van de uitwisseling (BLP- Bruxelles-Leiden Projet): leef een week lang het leven van je "correspondant". De leerlingen volgenden 's ochtends de eerste vijf uren de reguliere lessen. In de middag stonden er verschillende onderdelen op het programma: een rondvaart, een bezoek met workshop (Salsa dansen, Balinese dans, Balinese gamelan) aan het Museum voor Volkenkunde, een bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam, en een sportochtend.

Daarnaast hebben de leerlingen een expositie over nationale helden opgezet, die zij op donderdag tijdens de vernissage met verve presenteerden. De Nederlandse leerlingen presenteerden Belgische iconen in het Frans, de Belgische leerlingen deden in het Nederlands hetzelfde met een Oranje-held. Op vrijdag bleek dat de verbroedering geslaagd was: na het uitzwaaien van de trein verzuchtte een leerling weemoedig: "nu zijn we officieel Belgloos....".

Op maandag 8 maart vertrekken we voor een week naar Brussel, waar het de beurt is aan onze leerlingen om zich een week lang staande te houden in een Franstalige omgeving. De samenwerking tijdens de afgelopen week voorspelt alvast veel goeds!

M Brand en Mme Greve