Nieuws_feb_2015
BLP - Bruxelles Leiden Project | 06-02-2015

Bram Cuijpers en Lisanne Oskamp
BLP is een uitwisselingsproject waarbij leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden corresponderen en uitwisselen met leerlingen van het Saint André te Brussel. De klas waarmee de leerlingen van het Stedelijk corresponderen is een klas die TTO Nederlands krijgt op het Saint André. Zij krijgen dus bepaalde vakken in het Nederlands. Het leuke aan dit uitwisselingsproject is dan ook dat wanneer de Leidenaren in Brussel zijn, zij Frans leren, en als de Brusselaars in Leiden zijn, zij Nederlands leren. Op deze manier leren leerlingen van beide scholen veel over elkaars cultuur, gewoontes en taal. Komende maandag zullen alle leerlingen die meedoen aan BLP vertrekken naar Brussel, om daar het Institut Saint André te bewonderen en om hun correspondents / vrienden weer terug te zien. Wij zullen daar onder andere ook kennismaken met ons gastgezin, naar een Chocolatier gaan en de Europese Unie bezoeken. Op vrijdag sluiten we de week af en rijden we met de bus terug naar Leiden. Kortom, BLP is een heel leuk project, je leert allemaal nieuwe mensen kennen en wordt eigenlijk één grote groep vrienden! Het is zeker de moeite waard!