Nieuws_mrt_2015
Biologie Olympiade | 16-03-2015

Anton van Blijswijk en Kees van Welzen
Vanwege het 5e lustrum van de Biologie Olympiade werd dit jaar na de landelijke voorronde een speciale tussenronde gehouden. Aan de voorronde hadden ruim 12.000 scholieren meegedaan! De beste 50 HAVO en 50 VWO leerlingen traden zaterdag 14 maart aan in Burgers Dierenpark in Arnhem om uit te maken wie er op 4 en 5 juni naar de finaleronde mogen. Het Stedelijk Gymnasium Leiden was goed vertegenwoordigd met 4 leerlingen bij de beste 50 VWO-ers van Nederland. Hans, Rick, Menno en Mees kregen een uitgebreide rondleiding door ‘de oceaan’, voor en achter de schermen, en moesten met een vragenlijst Burgers Bush verkennen. Aan het eind van de dag werden ze stevig getoetst op hun opgedane biologische kennis en inzicht. Het was een leuke en interessante dag voor de leerlingen (en docenten) met een prachtig slot: Mees wist zich bij de beste 10 VWO-leerlingen te plaatsen en gaat door naar de finale! De Biologiesectie is apetrots op Hans, Rick, Menno en Mees en kijkt reikhalzend uit naar de finale.