Nieuws_jan_2015
Bezoek Reactor Instituut Delft op 13/03/2015 | 22-01-2015

Sectie natuurkunde
Zit je in de zesde en vind je kernreactoren mysterieus/spannend/boeiend? Dan is het bezoek op 13/03/2015 aan het Reactor Instituut Delft (RID) zeker iets voor jou!

Het Reactor Instituut Delft RID huisvest één van de weinige kernreactoren in Nederland. Deze reactor is niet bedoeld om energie te leveren, maar dient als neutronen- en positronenbron voor onderzoeksdoeleinden. De reactor is een 2 MW zwembadreactor. Het RID is onderdeel van de Technische Universiteit Delft en het beheert alle stralingsgerelateerde faciliteiten. Daarnaast zijn in het RID radiochemische laboratoria en een zeer intense positronenbron (POSH) beschikbaar.
Onderzoek bij het RID al jarenlang een belangrijke bijdrage aan fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek op verschillende terreinen, zoals duurzame energie en gezondheid, zowel internationaal als nationaal.

Bezoek
•    Het RID wordt op vrijdag 13/03/2015 bezocht van 10:00 uur tot ongeveer 12:30 uur.
•    Verzamelen om 8:50 uur op Leiden CS. Reis met trein en bus naar het RID.
•    Na bezoek terugreis met bus en trein, terug op Leiden CS rond 14:00 uur
•    Vervoerskosten zijn voor eigen rekening.
•    Alleen leerlingen van 16 jaar en ouder kunnen deelnemen aan dit bezoek.

•    Inschrijven gaat via It’s.
•    De deadline voor inschrijven is zondag 1 februari 2015;
•    Let op: er kunnen maximaal 28 leerlingen mee. Als dat aantal bereikt is, dan is inschrijven niet meer mogelijk.
•    BELANGRIJK: Voor het bezoek aan het RID moeten persoonsgegevens doorgegeven worden. Deze gegevens moet je bij de inschrijving op it’s invullen. Houd daarom je ID-kaart of je paspoort bij de hand.

Hier staat een impressie van bezoek door scholieren.
Website RID.