Nieuws_feb_2010
Beter een goede buur … | 15-02-2010

Emile Heussen (Locatiedirecteur Socrates)
Op dinsdag 9 februari was de aftrap van de Maatschappelijke Stage. Tweedeklassers schreven zich massaal in voor vrijwiligersactiviteiten. De eerste actie vond al plaats op zaterdag 13 februari. Stagecoördinatrice Saskia Hakkaart heeft met 7 jongens uit klas 2a en 2b zeshonderd rozen uitgedeeld aan winkeliers, onze partners van de brede school, en aan tal van buurtbewoners. De school presenteerde zich in de buurt onder het motto:”beter een goede buur dan een verre vriend.”

“In het kleine winkelcentrum in de Kooi troffen wij de PvdA aan! Zij waren aan het folderen. We troffen de wethouder Van den Berg en spraken met haar over het vrijwilligerswerk ( wat wij al een aantal jaren doen in de wijk!!) en de Maatschappelijke Stage.

Ook zijn onze leerlingen in het verzorgingstehuis Rhijnhof geweest waar afdelingshoofd Braga onze leerlingen alle afdelingen liet zien. Daar mochten onze leerlingen rozen uitdelen. Af en toe was het voor de jongens heel confronterend. Vooral nadat wij op de gesloten afdeling waren geweest en sommige bewoners met ons mee naar buiten wilden, maar … voor hen bleef de deur dicht!

Ongeveer 16.30 was onze actie voorbij en de jongens gingen met een heel fijn gevoel en een roos voor thuis naar huis! We hopen dat alle maatschappelijke stages zo'n succes gaan worden ...”