Nieuws april_2018
Berlijnreis 2018 | 20-03-2018

Afra Peetoom
Met de handschoenen aan, het thermo-ondergoed mee en drie mutsen op vertrokken de clusters Duits en Beeldende Vorming klas 6 op 24 februari richting Berlijn. Met z’n allen de bus in, op naar het land van curryworst dat een stukje geschiedenis heeft op elke straathoek en een gemiddelde gevoelstemperatuur van zo’n tien graden kouder dan in Nederland.
Terwijl de rest van klas 6 wat uurtjes bij-sliep en achterlopende examenstof inhaalde, maakten deze leerlingen kennis met alle highlights en zijstraatjes van Berlijn. Binnen vier dagen werd alles tussen kunst en cultuur in bekeken, van expressionistische musea tot het Olympisch stadion. Vooral de stadswandelingen maakten een grote indruk, al stond het merendeel niet te springen van enthousiasme, maar juist om het gevoel in hun tenen weer terug te krijgen. Naast de grote hoeveelheid aan excursies was er ook veel vrije tijd, waar de leerlingen zelf de stad konden ontdekken. Er werd geshopt, gechilld, en ook nog een beetje cultuur gesnoven. Met nachtelijke escapades die leidden tot een feestje bij de receptionist in plaats van op de bowlingbaan, ging de reis niet helemaal vlekkeloos, maar het was zeker een mooie afsluiter van dit jaar en een avontuur om nooit te vergeten.