Nieuws_apr_2010
Beleidsdag klas 5 | 16-04-2010

Elisah van Kempen
Leerlingen uit klas 5 hebben allemaal een beleidsvoorstel geschreven in het kader van de maatschappijleerlessen over integratie. Twee groepen leerlingen zijn genomineerd voor de wedstrijd van Den Haag Centraal. Zij hebben met politici en wetenschappers geschaafd aan het beleidsplan en hebben het gepresenteerd in de oude zaal van de Tweede Kamer.

Hun verslag:
Vrijdag 9 april, de beleidsdag in Den Haag. Aan deze dag gingen maanden van voorbereiding vooraf tijdens de lessen maatschappijleer. 80 scholen deden mee aan deze wedstrijd in samenwerkingsverband met Science Alliance en politiek Den Haag. Na verschillende selectierondes is de finaledag aangebroken. Vol verwachting stappen de twee geselecteerde groepen van ‘t Stedelijk dan ook op de trein naar Den Haag.
‘s Ochtends krijgen we workshops van politici en beleidsmedewerkers in het stadhuis en het ministerie van VROM. Daarna volgt de halve finale waarin we het tegen elkaar op moeten nemen in de categorie ‘integratie’. Leuk, maar vervelend tegelijk: één van ons moet afvallen. De groep met het voorstel ‘leren over elkaar’ gaat door naar de finale (in de oude tweede kamer!) om daar te strijden tegen vier andere beleidsvoorstellen van andere categorieën. Ondanks de briljante presentatie, zoals de jury benadrukte, en de aanmoedigingen van de andere groep, konden ze de eerste prijs niet in de wacht slepen. Al met al was het een leerzame en leuke dag. Meedoen is ten slotte belangrijker dan winnen.