Nieuws april_2018
Amber, Amy en Jumèna in finale Concours Interscolaire | 16-04-2018

Eline van Moorsel, namens sectie Frans
Wanneer je Jumèna, Amy en Amber uit 1P een speciale opdracht geeft waarmee ze een prijs kunnen winnen voor het vak Frans, krijg je een geweldig product aangereikt: een vlog over Franse dingen in hun dagelijks leven! Deze inzending werd ook enorm gewaardeerd door de jury van het Concours Interscolaire, dus afgelopen vrijdag zijn deze meiden samen met supporters Isa, Anna en Daniëlle naar Utrecht afgereisd voor de finale.
Jaarlijks wordt het Concours Interscolaire georganiseerd door onder andere het Institut français en de Franse Ambassade. Zij schrijven per editie een nieuwe opdracht uit. Dit jaar was het thema Le Vlog en Vogue. Nederlandse scholen gingen met elkaar de strijd aan om het beste filmpje te maken.
De concurrentie was groot: de meiden namen het als enige brugklassers op tegen vier 2e klassen. Zij behaalden in hun eigen categorie de 2e plaats!!!
Het juryrapport luidde als volgt: "C'est un vlog très vivant, très enthouisiaste. Le thème et les vêtements sont très bons. Félicitations!"
Met een goedgevulde tas en een ijsje zijn we voldaan teruggereisd naar Leiden!
Klik hier voor de vlog Les Trois Premiers.