Nieuws_mrt_2010
Abonnement Residentie-orkest | 30-03-2010

Jaap Toorenaar
Voor alle leerlingen bestaat de mogelijkheid om via de school voor weinig geld nader kennis te maken met klassieke muziek. Elk jaar regel ik een abonnement voor leerlingen (en als ze mee willen ook hun ouders) op de vrijdagavondserie van het Residentie-orkest. De vrijdagavondserie biedt vooral de grotere bekende symfonische werken van de 19e en 20e eeuw.

Leerlingen betalen slechts 60 euro voor de serie van zes concerten, ouders  de derderangsprijs van 91,20 euro. Voor die prijs zitten we in de Anton Philipszaal in Den Haag in de publieksring achter het orkest. Het aardige van onze plaatsen is, dat je tegen bekende dirigenten aankijkt en direct voor je het koper en het slagwerk hebt. Verder zitten bij de abonnementsprijzen de consumpties voor aanvang en in de pauze evenals de garderobe erbij inbegrepen.

Er zijn ook docenten die meegaan, zodat er voor de treinreis heen en terug altijd begeleiding door volwassenen is. U kunt uw kinderen en/of uzelf bij mij per e-mail (j.toorenaar@gymnasiumleiden.nl) opgeven vóór 15 mei 2010.

Klik hier voor het volledige programma-overzicht.