Nieuws_sep_2013
24 september: audities voor het Debatteam! | 19-09-2013

Mevr. Hakkaart, Mr. Brand
Ben je niet op je mondje gevallen? Word je thuis en op school begroet als de klassieke betweter? Of heb je misschien de gave van het woord en maakt het niet zo veel uit wat je nu precies zegt: iedereen is het toch wel met je eens? Heb je misschien een talent om abstracte dingen concreet en persoonlijk te maken, of ben je meer van de vlijmscherpe analyses en de soepel opgehoeste argumentatieschema’s?
Was het antwoord op een of meer van de bovenstaande vragen JA, en ben je ook nog eens leerling van de 4e, 5e of 6e klas? Kom dan auditie doen voor het debatteam 2013-2014. Met leden van het team gaan we dit jaar  een aantal debattoernooien spelen. Natuurlijk proberen we de prachtprestaties van het vorige jaar (randje van de tv-finale Lagerhuis, winnaars van het Leids debatfestival) te evenaren of te overtreffen!
De debatauditie is dinsdag 24 september, in het 9e uur (dat wil zeggen vanaf 16.15 uur). We gaan dan in groepen tegen elkaar debatteren naar aanleiding van twee stellingen. Een van die stellingen krijg je dan pas te zien, en de tweede stelling luidt als volgt: “Een VN-macht moet ingrijpen in de Syrische burgeroorlog”

Tot de 24e!