Anne Reichart
You still haven’t participated in an internationalization project and want to do so before you leave school? Well this might be your opportunity!
Read the information and send your application letter on or before 3 November. In week 46 you’ll find out if you will be part of our EEP team this school year.
  Lees verder >>

Mattijn van Cuijk en Pauline Rumphorst
Van 17 t/m 21 september kwamen er leerlingen van St. André naar Leiden voor het Brussel-Leiden project. Maandag kwamen ze aan op Athena. Hier hebben we kennisgemaakt en stond er typisch Nederlands eten voor ons klaar: stroopwafels, kaas, etc. Daarna gingen we naar het centrum van Leiden. Daar hebben we een hoop gezien en te horen gekregen over allerlei onderwerpen.

De volgende dag begonnen we met de gewone lessen. Na het vierde uur zijn we naar een boerderij in Zoeterwoude gefietst. Op de boerderij hebben we oudhollandse spelletjes gedaan, zoals: koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen. Het was erg leuk op de boerderij. Nadat we klaar waren gingen we weer terug. ‘s Avonds hebben veel van de Nederlanders met hun Belgen leuke dingen gedaan.

De volgende dag was het zover: naar Amsterdam! ’s Ochtends om acht uur al op het station. In Amsterdam gingen we eerst naar het Scheepvaartmuseum. We kregen een rondleiding door het museum en het grote schip dat voor het museum lag. Daarna liepen we richting het centrum. Vanaf daar kregen we drie uurtjes de tijd om zelf door Amsterdam te lopen en te lunchen. We verzamelden daarna bij de I Amsterdam letters achter het Rijksmuseum. Hier hebben we een groepsfoto gemaakt.

Daarna gingen we het Rijksmuseum in. Ook daar kregen we een rondleiding. We hebben veel gezien uit de Gouden Eeuw, waaronder de Nachtwacht. Het was een interessante rondleiding. Toen we klaar waren, zijn we weer terug naar het station gelopen. Eenmaal terug in Leiden, trok iedereen weer z’n eigen plan.

Op donderdag begonnen we met vijf uurtjes school. Daarna kwam iedereen naar Socrates. Daar hebben we drie uur aan een opdracht gewerkt. Er waren dertien groepen van vier, twee Nederlanders met hun correspondenten. Iedereen moest een onderwerp of gebeurtenis uit de Gouden Eeuw presenteren aan de ouders. Rond zes uur kwamen de ouders. Er was een lopend buffet, met allemaal eten dat door de ouders gemaakt was. Na het diner begonnen de presentaties. Het was een erg leuke avond. Die avond is bijna iedereen nog op een grasveldje naast Socrates gebleven.

Vrijdag begon de dag met vier uurtjes school. We hebben nog gezellig met iedereen op Socrates geluncht. Na daarna nog een groepsfoto gemaakt te hebben, was het dan helaas toch zover: het vertrek. Iedereen nam afscheid van elkaar. En met z’n allen zwaaiden we de Belgen uit :(. Het was al met al een ontzettend leuke week met erg goed weer. 

Lees verder >>

Cato Verwiel (USA film)
Aanstaande vrijdag, 14 september, is de eerste filmavond op Athena. We draaien dan de film 'Willow'. Inloop: 19.00 uur. Start film: 19.30 uur. Einde (ongeveer): 22.00 uur. De kaartjes zijn gratis. We hopen jullie allemaal te zien! 

Lees verder >>

Philippine Frohwein
Vorige week waren we nog in Hamburg. We zouden heel graag teruggaan in plaats van de stress in de schoolbanken hier. We hebben van afgelopen donderdag tot en met zondag een uitwisseling gehad met de school Johanneum Gymnasium. We zaten daar in ontzettend lieve gezinnen van onze uitwisselingspartners, die vaak in grote huizen wonen. Ze zorgen echt dat je niks tekort komt, lekker eten, leuke activiteiten ook buiten de groep. We hebben een rondvaart door de haven gedaan en de stad verkend. Veel mooie uitzichten over de stad gehad, en een impressie van de school gekregen (de leraren hier zijn echt niet zo erg als het lijkt). We hebben een hartstikke leuke tijd gehad en we raden het iedereen aan om mee te doen aan deze uitwisseling! Zo’n kans om Hamburg op deze manier te zien, krijg je maar een keer.
 

Lees verder >>
Diana Stuurman
In het kader van ons 36e lustrum organiseren we voor de basisscholen, waarvandaan de laatste vijf jaar leerlingen naar onze school zijn gekomen, op 31 oktober een kijkje achter de schermen.We hebben geprobeerd al deze basisscholen een uitnodiging te sturen. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen en wel graag deelnemen dan kunt u tot 26 september een mail sturen aan lustrumbasisschool2018@gymnasiumleiden.nl
  Lees verder >>

Caroline van der Voort en Claudia Callies
Have you always wanted to know more about the universe? About stars and planets, and how we discovered that the universe is expanding? Are you interested in exoplanets? Would you like to be able to discover one? If your answer to any one of these questions is yes, the Science in Space project (SiS) is just the thing you are looking for. 
SiS is an exchange programme with the Kippenberg Gymnasium in Bremen, Germany. Join us and you will meet pupils from another country. You will host each other, that means you live together for some days and discover the cities Leiden and Bremen ...

Lees verder >>

J. Tinnevelt en I. Konradt
Voor sommige leerlingen is het fijn om wat hulp te krijgen bij het maken van het huiswerk, bij het voorbereiden van een proefwerk, of om wat extra te oefenen. Wij zoeken bovenbouwleerlingen die voor een vergoeding een uurtje per week extra hulp willen geven bij het leren van woordjes of bij het oefenen met sommen. De begeleiding is na schooltijd. De hulp kan op school of bij jou thuis gegeven worden. De leerlingen maken zelf hun afspraken. De verdiensten zijn € 5,00, na elk uur contant af te rekenen.
Ben je geïnteresseerd, kijk dan op deze pagina hoe je je kunt aanmelden. 

Lees verder >>
                          1-7 van de 7