Vereniging van Vrienden

Doel VVV
De Vereniging van Vrienden, VVV, kent een lange traditie op school. De vereniging is opgericht in 1938 en is een vereniging voor eenieder die de school een warm hart toedraagt: personeelsleden, oud-leerlingen, ouders van leerlingen en andere belangstellenden. De VVV is tevens de alumnivereniging van het Leids Gymnasium en tracht de band tussen de oud-leerlingen en de school levend te houden. Oud-leerlingen zullen beamen dat ze bijna altijd wel een connectie voelen met andere oud-gymnasiasten. Bovendien kom je die vaker tegen dan je in eerste instantie misschien zou verwachten.

Activiteiten
De VVV organiseert samen met de leerlingenvereniging USA diverse culturele activiteiten waaronder een jaarlijkse Masterclass theaterzang. Enkele malen per jaar presenteert de VVV een lezing, of een toneel, muziek- of cabaretavond. Een keur van bekende en aankomende theatermakers is reeds op bezoek geweest: de Vliegende Panters, Jochem Myer, Wende Snijders, Nynke Laverman, Vincent Bijlo, Micha Wertheim, Pieter Derks en oud-leerling Sophie van Hoytema. Ook bands als Alderliefste en NoPressSure of taalvirtuoos Pauline Cornelisse, bekend van het boek “Taal is zeg maar echt mijn ding”, stonden op het programma. De podiumavonden zijn toegankelijk voor alle leerlingen van de school, hun ouders, alle personeelsleden en overige leden van de VVV.

Naast de jaarlijkse theateravonden subsidieert de VVV vaksecties om hun lesprogramma cultureel te omkleden. Zo werd in schooljaar 2015-2016 een concertvleugel gekocht voor Socrates. Deze vleugel werd ingewijd tijdens een muzikale avond waarbij professionele oud-leerlingen optraden. Bovendien ontvangen de leerlingen uit klas 5 ieder jaar van de VVV een boek over Rome of Florence in het kader van de Romereis. En het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden dat de VVV rozen uitdeelt aan de eindexamenleerlingen bij de diploma-uitreiking.

Lidmaatschap
Wilt u lid worden van de VVV? Voor slechts € 10,00 per jaar bent u vriend van het Stedelijk Gymnasium. Een hoger bedrag is natuurlijk ook zeer welkom.

Bestuur
Voorzitter van de VVV is Yuri Robbers (docent). De secretaris en tevens contactpersoon is Frans Rotteveel Mansveld. De penningmeester is Arne-Jan Vos en verder is Ariane Renaud (docente) bestuurslid. Heeft u vragen, wilt u lid worden, of hebt u een interesse suggestie voor een activiteit, neemt u dan vooral contact op met het bestuur: vrienden@gymnasiumleiden.nl.