BLP

BLP betekent Bruxelles-Leiden Project. Het Institut Saint-André is een Franstalige school met een “immersie-stroom” voor Nederlands. Dat houdt in dat een aantal leerlingen de vakken aardrijkskunde en geschiedenis in het Nederlands volgt en versterkt Nederlands krijgt. Voor ons de perfecte basis voor een uitwisseling: we willen allebei even graag elkaars taal leren. Het lag voor de hand om het vak geschiedenis bij het project te betrekken, en we waren het er over eens dat de inhoud van het programma voorop stond, niet alleen de gezelligheid en leuke uitstapjes. Het doel is om een week lang het leven van je “correspondant” te leiden, met inbegrip van lessen, sportactiviteiten, maaltijden, schooluniform etc.
Klas vier leerlingen met Frans in hun pakket kunnen meedoen. De leerlingen ervaren de uitwisseling als spannend, leerzaam en gezellig: Brussel blijft verrassen: dichtbij, maar toch helemaal het buitenland. En zeg nou eerlijk: een week Frans praten is toch écht stoer!